Events

Tweedaagse Summerschool: Durven Veranderen

Het is gemakkelijk om hippe nieuwe organisatiemodellen te introduceren in een start-up. En het lijkt aantrekkelijk om grootschalige veranderingen top-down door te voeren en uit te rollen. Maar echte verandering in een gevestigde organisatie vraagt iets anders. Daar is lef voor nodig, tijd en volharding. En een ander veranderkundig repertoire.

Meer lezen

Opleiding Anders Organiseren met Anderen: vormgeven aan slagkrachtige organisatienetwerken (herhaald op 27.01.2023)

Samenwerken in en tussen organisaties blijft met stip het grote vraagstuk van deze tijd. Om de maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden, dienen we in veel sectoren de transitie in te zetten in een complex ecosysteem van actoren. Velen hebben de voorbije jaren gezocht naar oplossingen voor netwerkvraagstukken.

In deze opleiding leer je hoe je aan een wendbare organisaties ook een externe focus kunt koppelen en bieden we concrete handvatten, kaders en instrumenten die je helpen om werk te maken van samenwerking.

Meer lezen

Teams onder Druk

Nu we stilaan in een post-COVID tijdperk terechtkomen, zien we dat teams die daarvóór goed op weg waren, het nu plots lastig hebben om elkaar te vinden en goed samen te werken. Eén van onze klanten vroeg of we daarin konden helpen door mensen handvatten te geven om in die nieuwe situatie een weg te vinden. Daarop besloten we om samen een community-initiatief op te zetten voor leidinggevenden en interne begeleiders die op zoek zijn naar inspiratie en ondersteuning bij de begeleiding van hun teams post-COVID. In drie sessies in de maanden mei en juni 2022 exploreren we welke uitdagingen en ervaringen we met elkaar kunnen delen.

Meer lezen

Community Event: Weldadig Organiseren

Op 2 juni 2022 organiseerden we een weldadige dag op één van die Kolonies in Merksplas, op de grens van Nederland en België. We nodigen een select groepje vrienden en inspirerende vakgenoten uit om met ons na te denken over de bijdrage die we kunnen leveren aan meer weldaad binnen en buiten onze organisaties en netwerken. Het vormt ook de kans om kennis te maken met bevlogen mensen en te zien hoe we gelijkgestemde krachten kunnen bundelen.

Meer lezen