Opleiding Anders Organiseren met Anderen: vormgeven aan slagkrachtige organisatienetwerken (herhaald op 27.01.2023)

(De opleiding van 9/12 is volzet – maar gezien de grote vraag, organiseren we op 27.01.2023 een tweede aflevering!)

Samenwerken in en tussen organisaties blijft met stip het grote vraagstuk van deze tijd. Om de maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden, dienen we in veel sectoren de transitie in te zetten in een complex ecosysteem van actoren. Velen hebben de voorbije jaren gezocht naar oplossingen voor netwerkvraagstukken. Daarbij wordt het duidelijk dat de structuren en gewoontes die we hebben opgebouwd in onze eigen organisatie ons nog te dikwijls in de weg zitten. We zullen radicaal moeten vereenvoudigen, afscheid nemen van een zuiver hiërarchische besturing, op zoek moeten gaan naar verregaande decentralisatie en experimenteren met zelforganisatie. Organisatierecepten die ons binnen het eigen systeem op weg zetten naar wendbaarheid en betrokkenheid zijn meer dan ooit noodzakelijk als ingrediënt voor andere manieren van organiseren tussen organisaties.

In deze opleiding leer je hoe je aan een wendbare organisaties ook een externe focus kunt koppelen en bieden we concrete handvatten, kaders en instrumenten die je helpen om werk te maken van samenwerking. We geven je een eenvoudig kader mee waarmee je kunt navigeren in een wereld van netwerken en ecosystemen. We helpen je om een diagnose te maken van bestaande samenwerkingen. En we zetten je op weg met voorbeelden, tips en goede praktijken om je weg voorwaarts te leren samen.

Als je een voorproefje wilt, bekijk en beluister dan de presentatie die Benny Corvers gaf op het Vlaamse Congres Woonzorg op 13.10.

Zoals steeds vinden onze opleidingen plaats in hartje Leuven in een gemoedelijke sfeer waarin verbinding, ontmoeting en lekker eten ook belangrijk zijn.

Doelgroep: bestuurders, directieleden, leidinggevenden en stafmedewerkers die geconfronteerd worden met samenwerkingsvraagstukken. We houden het bewust kleinschalig, zodat er voldoende ruimte is voor interactie en het inbrengen van eigen casussen en ervaring.
Locatie: in onze prachtige workshopruimte in hartje Leuven, Blijde Inkomststraat 22.
Tijd: van 9:30 tot 16:30u.
Totaalprijs inclusief heerlijke lunch: €450 pp.
Neem contact op met benny@preparedmind.be of lien@preparedmind.be voor meer informatie.

Inschrijven