Tweedaagse Summerschool: Durven Veranderen

Hoe organiseer je integrale verandering in een gevestigd instituut?

Het is gemakkelijk om hippe nieuwe organisatiemodellen te introduceren in een start-up. En het lijkt aantrekkelijk om grootschalige veranderingen top-down door te voeren en uit te rollen. Maar echte verandering in een groot en gevestigd instituut vraagt iets anders. Daar is lef voor nodig, tijd en volharding. En een ander veranderkundig repertoire.

Familiehulp ging de voorbije jaren anders organiseren: soepel en wendbaar, minder hiërarchisch en met de medewerkers mee aan het stuur. En ook al is het werk lang niet af, toch valt er veel te leren uit dit mooie verhaal van vallen en opstaan. Over het organiseren van verandering, over structuur en cultuur, over leiderschap en over mensen in beweging krijgen. 

Als begeleiders van het verandertraject stond Prepared Mind mee op de eerste rij. Ook zij leerden enorm veel in de samenwerking en konden al hun ervaring kwijt in dit complexe traject op grote schaal.

Daarom organiseren we nu samen een tweedaagse opleiding voor durvers, denkers en doeners die voor een soortgelijke uitdaging staan en willen leren van onze successen en mislukkingen. We koppelen systeemtheorie en veranderkundige inzichten aan de praktijk: geen good news show met mooie plaatjes, maar een authentiek getuigenis onderbouwd met stevige conceptuele kaders en handvatten voor wie zelf aan de slag wil. Niet enkel het verhaal van Familiehulp, maar vooral ook de achtergrond van wat wel en niet werkt in zulke complexe verandertrajecten.

We verkennen de organisatie als mentaal model, als een samenwerking tussen mensen, als onderstroom en als beweging. Alle aspecten van een integrale verandering komen aan bod, en niks blijft onbenoemd. Voor wie durft…

We nodigen 15 gemotiveerde veranderaars uit op een prachtige plek in het hartje van de Ardennen, net voor we de zomervakantie in duiken. Met tonnen inhoud en ruimte voor eigen inbreng, met fijne mensen, lekker eten, veel gezelligheid en ruimte voor ontmoeting. Zoals het leven hoort te zijn…


Inschrijven