Opleiding: Eenvoudig Organiseren van Gemeenten

Radboud Management Academy

Al voor de vijfde keer organiseren we mee de leergang Eenvoudig Organiseren van Gemeenten, bij de Radboud Management Academy in Nijmegen. Marc, Jesper en Benny zijn alledrie al jaren als vaste docenten verbonden met deze opleiding specifiek voor professionals, managers en bestuurders van gemeenten. Zeker ook voor Vlaamse gemeenten de moeite waard om eens over het muurtje te kijken – de inhoud gaat immers over het organiseren van het werk, en zelfs met alle verschillen tussen België en Nederland, is het organisatievraagstuk volledig vergelijkbaar.

In deze opleiding reflecteer je op jouw gemeentelijke organisatie vanuit de sociotechnische systeemtheorie. Het uitgangspunt daarvan is dat gemeentelijke organisaties waarde moeten toevoegen aan de maatschappij; aan het leven van hun burgers, medewerkers en bestuurders. Dat betekent dat de processen en structuren, de technische middelen en de medewerkers in de organisatie dienend moeten zijn aan de toe te voegen waarde. Bovendien staat deze theorie voor vermindering van bestuurlijke complexiteit: terug naar de eenvoud.

Een gebalanceerde mix van theorie en praktijk kenmerkt de opleiding. Wetenschappelijke experts en deskundigen uit het veld presenteren concepten en modellen die kunnen helpen bij het analyseren en oplossen van problemen. De bijeenkomsten kennen een hoog interactief gehalte waarbij er veel ruimte is voor het delen van praktijkkennis.

Na afronding van de opleiding ben je in staat binnen de eigen gemeentelijke organisatie een relevante rol te spelen bij de ontwikkeling en implementatie van een visie op de toekomst van de gemeentelijke organisatie.

Meer lezen over de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten? Download dan hier de brochure.

Inschrijven kun je hier.