Proeftuin werkbaar werk Industrie 4.0

Technologie-ontwikkelaars en sociale wetenschappers maken (eindelijk) samen werk van werkbaar werk, alvast in de maakindustrie!

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert via VLAIO een plan om de werklast in bedrijven aan te pakken met behulp van industrie 4.0-technologie. Doel is om de werkbaarheid van jobs te verbeteren en meer mensen aan de slag te houden op de krappe arbeidsmarkt van vandaag.

Decennia lang werkten ze naast elkaar. Bits & Bytes-push naast technologie-gevolgen onderzoek, zonder veel dialoog. Eindelijk slaan we de handen in elkaar. In de Proeftuin Industrie 4.0 ‘Technologie voor Werkbaar Werk’ werken de partners samen aan ontwerpgericht onderzoek op weg naar beter, meer, duurzaam en performant werk in de maakindustrie. Spannend en inspirerend…

De nieuwe Proeftuin Industrie 4.0 ‘Technologie voor Werkbaar Werk’ wil in drie jaar tijd 750 bedrijven bereiken om innovatieve technologieën toe te passen die de werknemers ten goede komen. Het gaat onder meer om cobots, digitale werkinstructies of pakken die het lichaam  ondersteunen bij fysiek zwaar werk (exo-skeletten).

Het project, dat uitgevoerd wordt samen met de onderzoeksinstellingen Flanders MakeimecSirris en HIVA (KU LEUVEN), bouwt in belangrijke mate verder op de technologieën uit de reeds lopende industrie 4.0-proeftuinen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van dit project, aarzel niet om ons te contacteren! Meer info vind je hier alvast.