Patrick Vermeulen
(Radboud Universiteit)

Patrick Vermeulen
(Radboud Universiteit)

Patrick begeleidt organisaties bij het ontwikkelen en implementeren van hun strategische visie. Hij maakt daarbij gebruik van participatieve methoden en technieken die bij uitstek geschikt zijn om ingrijpende veranderprocessen (zoals aanpassingen van structuur en cultuur) succesvol te realiseren op basis van een brede vertegenwoordiging van de organisatie.

Hij is als Hoogleraar Organisatie-ontwikkeling verbonden aan de Radboud Universiteit en is wetenschappelijk directeur van de Radboud Management Academy. Daarnaast is hij veelvuldig te vinden als spreker in executive programma’s op het gebied van strategie en organisatieverandering.

Hij is gespecialiseerd in het strategisch gedrag van organisaties in hun institutionele context, het veranderen en vernieuwen van organisaties en nieuwe organisatievormen. Hij doet onder meer onderzoek naar organisatiestructuur en -ontwikkeling, nieuwe organisatievormen en strategische reacties op omgevingsveranderingen. Patrick’s onderzoek is verschenen in meer dan 80 wetenschappelijke artikelen en boeken.

Hij werkt graag met organisaties die een verantwoorde maatschappelijke bijdrage op een economisch levensvatbare manier proberen na te streven door het leveren van maatschappelijk zinvolle producten en diensten, met aandacht voor de kwaliteit van het werk. Hierdoor zullen zowel organisaties als hun medewerkers beter tot hun recht komen en waarde kunnen toevoegen.

In zijn vrije tijd is er altijd ruimte om te sporten; windsurfen, hardlopen, tennis. Of voor muziek, een goed boek of een goede film. Daarnaast is Patrick graag in het gezelschap van zijn familie en vrienden, om te eten, drinken en te genieten van het leven.