Lien Peeters

Lien Peeters

Lien Peeters helpt complexe strategische vraagstukken om te zetten in concrete beleidskeuzes. Als procesbegeleider koppelt Lien conceptueel inzicht aan praktisch handelen: zij loopt als snelle denker vaak mijlen voorop, maar slaagt er dan telkens in om mensen mee te nemen en te enthousiasmeren. Energiek en vrolijk als ze is, krijgt ze bakken energie van het begeleiden van interventies met grote groepen. Tegelijk kruipt ze graag op korte tijd helemaal in het DNA van een organisatie. Bij elke verandering legt ze een grote zorg aan de dag voor de mensen in een organisatie. Ze combineert een scherpe analytische blik en een groot structurerend vermogen met een grote dosis empathie en pragmatiek. Dat maakt haar een ideaal klankbord voor leiders van verandering.

Lien is taalkundige en verdiende haar strepen vooral in de wereld van opleiding en onderwijs, waar ze 15 jaar lang beleidsmatige functies uitoefende. Daarbij verschoof haar focus met de loop der jaren van een verantwoordelijkheid voor organisatieprocessen naar een verantwoordelijkheid voor veranderprocessen. Haar hands-on ervaring met organisatieprocessen – van HR en juridische zaken over marketing tot infrastructureel beleid en financiën – is bij die laatste een grote troef.

Op Lien kan je bouwen en ze is steeds bereid tot die ene extra inspanning. Voor haar gezin en vrienden is ze een rots in de branding. In elke omstandigheid blijft ze het overzicht bewaren, ook bij onverwachte wendingen. Haar vier kinderen dagen haar daartoe ook elke dag weer uit. Ze houdt van lekker eten en kan écht gelukkig zijn als ze eindelijk wat tijd vindt voor een goedgeschreven Engelstalige roman. Wie haar een beetje kent, zet een tas goede thee voor haar klaar zodra ze ergens binnenwandelt.