Jesper Hanssen

Jesper Hanssen

Jesper Hanssen is een gepassioneerd organisatieontwerper en -ontwikkelaar, die graag tussen theorie en praktijk laveert. Het enthousiasme voor zijn vak is geworteld in zijn studie Organisational Design and Development aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Een aantal inspirerende docenten zette hem op het spoor van de systeemtheorie, moderne sociotechniek en interventiemethodologie en hij heeft dit spoor nooit meer willen verlaten.

Het liefst faciliteert hij management- en ontwerpteams bij het richten, herontwerpen en ontwikkelen van hun organisatie en netwerken. Met veel plezier verzorgt hij onderwijs voor het Sioo en de Radboud Management Academy om zijn kennis over en ervaring met de Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde over te brengen.

Hij heeft ervaring in de profit-, zorg-, onderwijs- en energiesector, bij de politie en verschillende gemeenten. Jesper werkte voorheen bij Alliander, een grote netbeheerder in Nederland. Binnen dit bedrijf heeft hij gedurende 7 jaar meerdere boeiende organisatieontwerp en –ontwikkeltrajecten begeleid.

Zijn interesse gaat steeds meer uit naar de organisatie- en verandervragen die gepaard gaan bij het oplossen van complexe maatschappelijke problemen zonder duidelijke eigenaar, zoals bijvoorbeeld de energietransitie. Hij helpt organisaties en netwerken die een zinvolle bijdrage willen leveren aan de maatschappij en de mensen die er werken.