Jesper Hanssen

Jesper Hanssen

Jesper is een gepassioneerd organisatieontwerper en -ontwikkelaar, die graag tussen theorie en praktijk laveert. Het liefst faciliteert hij management- en ontwerpteams bij het richten, herontwerpen en ontwikkelen van hun organisatie.  Klanten en collega’s vinden het prettig om met Jesper te werken vanwege zijn betrokkenheid, gevoel voor het veranderproces, conceptuele vermogen, eerlijkheid en humor. Een toffe teamprestatie kan hem werkelijk ontroeren.

Als voorzitter van het Ulbo de Sitter kennisinstituut en lid van het European Organisation Design Forum stimuleert hij de toepassing en de ontwikkeling van de sociotechniek. Met veel plezier verzorgt hij gastcolleges of workshops om zijn kennis en praktijkervaring over te brengen.

Het enthousiasme voor zijn vak is geworteld in zijn studie Organisational Design and Development aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Een aantal inspirerende docenten zette hem op het spoor van de systeemtheorie, sociotechniek en interventiemethodologie en hij heeft dit spoor nooit meer willen verlaten.

Jesper werkte voorheen bij Alliander, een grote netbeheerder in Nederland. Binnen dit bedrijf heeft hij gedurende 7 jaar meerdere boeiende organisatieontwerp en –ontwikkeltrajecten begeleid.

Door vrienden wordt Jesper ook wel de ‘balansman’ genoemd, omdat het hem lukt om de liefde voor zijn gezin, het plezier in sport, zijn bourgondische inslag en de passie voor zijn werk te combineren.