Anne Boon

Anne Boon

Anne daagt organisaties en teams uit om werk te maken van duurzaam, effectief samenwerken. Ze houdt ervan haar tanden te zetten in complexe vraagstukken, en in haar aanpak conceptuele, wetenschappelijke inzichten ook echt inzichtelijk te maken. Anne is nieuwsgierig en stelt graag de eenvoudigste vragen, om zich zo snel te kunnen inleven in de identiteit en dromen van een klant. Collega’s, klanten of studenten noemen haar energiek en luisterend, wetenschappelijk onderbouwd en praktijkgericht, bevlogen en rustgevend, en bovenal eerlijk.

Anne is van opleiding arbeidspedagoge. Aan de KU Leuven onderzocht ze in het kader van haar doctoraat hoe teams creatief en effectief kunnen (blijven) samenwerken wanneer ze geconfronteerd worden met complexiteit in hun taak of omgeving. Later inspireerde Anne studenten als docent arbeids-en organisatiepsychologie, en coachte ze departementen, teams, en leidinggevenden aan UZ Leuven.

Daarnaast schreef Anne – in haar ambitie om wetenschap inspirerend en bruikbaar te maken voor de praktijk – als co-auteur mee aan de boeken ‘High Impact Teaming: bewust,  effectief, efficiënt samenwerken’ en ‘High Impact Teaming: Slow down to go faster’. In deze boeken focust ze sterk op wat teams en teamleden zélf kunnen doen om impactvol samen te werken.

Vanuit de herhaaldelijke ervaring dat duurzame effectiviteit van teams of grotere entiteiten vaak verhinderd of bemoeilijkt wordt door de omringende context en structuren, verruimt Anne nu haar focus naar het grotere geheel.

Je zou Anne ervaringsdeskundige kunnen noemen in teamwerk: door op te groeien in een gezin zo groot als de gemiddelde voetbalploeg, heeft ze bakken verhalen over de schoonheid én de lastigheid van samenwerken. In haar vrije tijd leeft Anne zich uit in de muziek: fervent koorlid en celliste, maar ook occasionele solo-zangeres als de gelegenheid zich voordoet.

Samen met haar man en twee dochters vind je Anne vaak in de Oostenrijkse bergen of de Lindense bossen.

Bijdragen van Anne Boon

Boekbesprekingen

Oefening baart kunst bij virtueel werken

Oefening baart kunst als het gaat om virtueel werken! Onze collega Anne Boon promoveerde in 2016 op haar onderzoek rond “Complexity, Creativity, Teams. Exploring task complexity and creative processes in project teams”. VOV was benieuwd hoe de corona-context teamleren beïnvloedt en stelde Anne tien vragen. https://www.vov.be/inspiratie/blog/oefening-baart-kunst-als-het-gaat-om-virtueel-werken

Meer lezen