Brussels Airport Company – Step Up (Het Nieuwe Werken)

Brussels Airport Company deed eind 2015 een beroep op Prepared Mind als regisseur, begeleider en inspirator van hun Nieuwe Werken programma.

Samen met een intern project team, hebben we de visie bepaald, de verschillende werkstromen van het programma uitgetekend, externe specialisten aangetrokken voor onderdelen van het traject en hebben we de dialoog aangegaan met het directiecomité (mancom).

Als startpunt organiseerden we op 18/03/2016 een visie-conferentie met 70 medewerkers van over de ganse luchthaven. Samen dachten ze een ganse dag lang na over de toekomst van werken op de luchthaven en wat dat dan betekende voor hun organisatiemodel, cultuur, systemen en gebouwen.

Enkele dagen later vonden de aanslagen plaats op Zaventem, wat het project begrijpelijkerwijs bijna een half jaar vertraging bezorgde. Wel organiseerden we twee maanden nadien nog een large-scale workshop met dezelfde groep om samen na te denken over de impact van de aanslagen op hun organisatie en welke lessen ze daaruit konden trekken.

Inmiddels is het project Step Up gedoopt en zijn we goed op weg om niet alleen de kantoren en de ICT-infrastructuur helemaal anders vorm te geven. Er zijn ondertussen ook team coaching sessies opgezet en met het mancom is er een kanteling van de organisatie doorgevoerd alsook de uitrol van een nieuw strategisch plan.

Later dit jaar starten we met inspiratiesessies voor alle medewerkers om hen geleidelijk aan te laten proeven van een andere manier van werken, begeleid door intern opgeleide ambassadeurs die wij samen met het team selecteren, opleiden en coachen.

Skills

Posted on

04/05/2018

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest