Chris Sels

Chris Sels

Chris is een adviseur met vele jaren ervaring in het leiden en begeleiden van integrale verandertrajecten. Zij is vandaag vooral betrokken bij het ontwerp van innovatieve organisatiemodellen en ecosystemen, visie-ontwikkeling, leiderschapstrajecten en de begeleiding van zelf-organiserende teams. Chris heeft daarbij veel ervaring opgebouwd in de zorg en in de social profit sector, naast de privésector.

Chris was al van bij de start betrokken bij Prepared Mind en gaf de organisatie over de jaren mee vorm. Voor ze als consultant aan de slag ging, werkte ze 20 jaar als manager in een middelgrote organisatie. Chris heeft een academische en wetenschappelijke achtergrond, werkte aan de universiteit en was directeur van een Research Center for Labour Studies.

Chris studeerde Sociologie aan de KU Leuven en behaalde verschillende postgraduaat diploma’s. Zo is ze ondermeer alumnus van het 2-jarig academisch programma “Consultancy in groepen en organisaties”. Sinds 2004 heeft ze veel tijd geïnvesteerd in het verkennen en toepassen van de theorie van Sociotechnical Systems Thinking. Ze is gecertifieerd Sr. Adviseur in de Innovatieve Arbeidsorganisatie via Flanders Synergy en de Antwerp Management School. Terwijl ze werkte als manager, heeft ze verschillende toepassingen van deze theorie in de praktijk kunnen toepassen.

Chris houdt ervan om te reizen en andere culturen, steden en natuurlijke omgevingen te verkennen. Het ontmoeten van mensen uit verschillende achtergronden en landen inspireert haar. Chris houdt van dansen en luistert naar muziek, en ze is altijd te vinden voor een goed concert – of waarom niet – feest! Haar passie voor kunst en cultuur zorgt ervoor dat ze de menselijke creaties van schoonheid aanbidt, of het nu een boek, een object of een uitdrukking is. Ze vindt bovendien niets zo ontspannend als een mooie lange wandeling in de natuur …

Bijdragen van Chris Sels

Publicaties

Samenwerken in de Zorg

 “Zelfstandige zorgverstrekkers zijn een essentieel deel van de eerstelijnszorg in Vlaan­deren. In de manier waarop het zorglandschap vandaag vorm krijgt, in functie van de zorgvragen,

Meer lezen
Nieuws

“Laat de robots maar komen”

2.885.898. Zoveel Belgen dreigen op een bepaald moment ziek te worden van hun job. Een hallucinant cijfer, goed voor 78 procent van de bevolking. Hoe komt dat? En wat doen we eraan? Kan de digitalisering daarbij helpen? Of hebben we door de robots straks helemaal geen baan meer?

Meer lezen