Marc Van Hooft

Marc van Hooft is met meer dan 20 jaar ervaring inmiddels een doorgewinterde expert in het ontwerpen en begeleiden van participatieve veranderprogramma’s en interventies. Hij is een liefhebber van ingrijpende processen zoals aanpassingen van organisatiestructuur, fusie- en integratietrajecten, cultuurverandering en strategieontwikkeling, met optimale inzet van alle betrokkenen.

Klanten en collega’s beschrijven hem als hartstochtelijk, analytisch, direct en enthousiast over details. Hij werkt graag voor organisaties die de mensen hoog in het vaandel hebben en met leiders die de mening van hun medewerkers écht serieus nemen. En daarnaar durven handelen. Hij werkt graag op langer lopende programma’s die vragen om overzicht, een diep begrip en betrokkenheid. Hij heeft de diepe overtuiging dat er in elke organisatie een enorm potentieel bestaat van energie, creativiteit en intelligentie om problemen op te lossen en doorbraken te creëren.

Marc is van oorsprong bedrijfskundige. Hij heeft gewerkt met een groot aantal organisaties in profit-, non-profit- en overheidssectoren in Nederland, België en daarbuiten. Hij is lid van de Nederlandse afdeling van het EODF, het Europees Organisatie Design Forum, en deeltijds lector aan de Radboud Management Academy, onderdeel van de Radboud Universiteit Nijmegen, o.a. als kerndocent voor de Post Master ‘Psychologie van Organisatieverandering’ en ‘Eenvoudig Organiseren van gemeenten’. Daarbij staan dezelfde thema’s centraal: het verbinden van de theorie en praktijk vanuit Bedrijfskunde, Veranderkunde en Psychologie om veranderprocessen echt te laten werken.

Zoals vaker bij Brabanders kan Marc genieten van de mooie dingen in het leven: lekker koken en eten, muziek, film. Hij is een groot fan van Zuid-Europa, en Italië in het bijzonder. Het platteland, de steden, het eten en de wijnen, de stijl en de mode…. Hij kan genieten van iets dat mooi gemaakt en goed ontworpen is. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te werken aan klassieke Italiaanse koersfietsen. Renovaties, complete heropbouw, transformaties in stijlvolle one-speed-fietsen voor dagelijks gebruik. Die hobby vertegenwoordigt wel een rode draad in zijn leven: dingen beter en mooier te maken, zowel in vorm als in functie.

Pin It on Pinterest

Share This