Marc Van Hooft

Marc Van Hooft is met meer dan 20 jaar ervaring een expert in het ontwerpen en begeleiden van participatieve veranderprogramma’s en interventies. Hij is een liefhebber van ingrijpende processen zoals aanpassingen van organisatiestructuur, integratietrajecten, cultuurverandering en strategieontwikkeling, met optimale inzet van alle betrokkenen.

Klanten en collega’s beschrijven hem als hartstochtelijk, analytisch, direct en enthousiast over details. Marc houdt ervan om te werken met organisaties die veel waarde hechten aan de standpunten en meningen van hun medewerkers en leiders die durven consistent te handelen. Hij heeft de diepe overtuiging dat er in elke organisatie een enorm potentieel bestaat van energie, creativiteit en intelligentie om problemen op te lossen en doorbraken te creëren. De kritische factor is volgens hem slim om te gaan met dat potentieel om snelle, effectieve en duurzame verandering te bereiken. Met veel inzet, een minimum van onrust en blijvende resultaten.

Marc heeft gewerkt met een groot aantal organisaties in winst-, non-profit- en overheidssectoren in zowel Nederland als België. Naast zijn werkzaamheden voor het team van Prepared Mind, heeft Marc zijn eigen consultancy bureau in Nederland. Hij is lid van de Nederlandse afdeling van het EODF, het Europees Organisatie Design Forum. En hij is deeltijds lector aan de Radboud Management Academy, onderdeel van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij voornamelijk actief is in het verbinden van de organisatorische veranderingen en psychologie om gedragsverandering echt in organisaties te laten werken.

Marc is een grote fan van Italië. Het platteland, de steden, het eten en de wijnen, de stijl en de mode. Hij houdt van goed ontworpen dingen en om dingen beter en mooier te maken, zowel in vorm als in functie. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te werken aan klassieke fietsen. Renovaties, complete heropbouw, transformaties in stijlvolle one-speed-fietsen voor dagelijks gebruik … de overeenkomst met de manier waarop hij werkt is treffend. Het is hoe hij is, waarschijnlijk …

Pin It on Pinterest

Share This