Chris Sels

Chris Sels is een adviseur en manager met vele jaren ervaring in het leiden en begeleiden van integrale verandertrajecten. Zij is vandaag vooral betrokken bij het ontwerp van innovatieve organisatiemodellen en ecosystemen, de begeleiding van zelf-organiserende teams.

Chris richtte in 2013 Prepared Mind op. Voordat ze als consultant gingen werken, was ze reeds 20 jaar een manager in een middelgrote organisatie. Chris heeft een academische en wetenschappelijke achtergrond, werkte op de universiteit en was directeur van een research center voor Labor Studies.

Chris studeerde Sociologie aan de KU Leuven en behaalde verschillende postgraduaten. Zij behaalde als student een diploma aan het 2-jarig academisch programma “Consultancy in groepen en organisaties”. Sinds 2004 heeft ze veel tijd geïnvesteerd in het verkennen en leren van de theorie van Sociotechnical Systems Thinking. Terwijl ze werkte als manager, heeft ze verschillende toepassingen van deze theorie in de praktijk kunnen toepassen.

Chris houdt ervan om te reizen en andere culturen, steden en natuurlijke omgevingen te verkennen. Het ontmoeten van mensen uit verschillende achtergronden en landen inspireert haar. Chris houdt van dansen en luistert naar muziek, en ze is altijd te vinden voor een goed concert – of waarom niet – feest! Haar passie voor kunst en cultuur zorgt ervoor dat ze de menselijke creaties van schoonheid aanbidt, of het nu een boek, een object of een uitdrukking is. Ze vindt bovendien niets zo ontspannend als een mooie lange wandeling in de natuur …