21/03/2019

San Marco Village

Boomsesteenweg 31

Schelle 2627

Hoe ziet de toekomst van het werk eruit en welke rol is er weggelegd voor de A & O psycholoog / HR professional. De dag wordt opgedeeld in 3 delen: een eerste deel met als onderwerp Wat is de toekomst?’, een tweede deel over ‘Design de toekomst’ en een laatste deel over ‘de toekomst in actie’ . Ieder deel wordt ingeleid met een plenair gedeelte en vervolgens 2*2 workshops (waarbij deelnemers 2* kiezen).

Deel 1 ‘Wat is de toekomst’ heeft de bedoeling om een overzicht te krijgen van de uitdagingen van de toekomst: welke ontwikkeling zijn er aan de gang en komende, die impact zullen hebben op de organisatie en de mens binnen de organisatie? Een strategisch inzicht krijgen is hier de basis.

Deel 2 ‘Design de toekomst’: nadat duidelijk is welke huidige praktijken onder veranderingsdruk komen te staan willen we inzichten geven in hoe de organisatie kan  begeleid worden naar deze toekomst (cf. organisatiedesign/redesign). Welke organisatorische systemen en methodieken bestaan er om in te kunnen spelen op de noden van de toekomst. Tactieken kunnen bepalen voor de organisatie is hier het doel.

Deel 3 ‘De toekomst in de praktijk!’: Om dan ook nog praktisch inzicht te krijgen, komen we aan categorie 3.  Een overzicht geven in wat er reeds bestaat, hoe dit werkt, wat allemaal kan is het doel – een houvast en concreet beeld krijgen van tools en tricks.

Pin It on Pinterest

Share This